Over ons

Jan Knijnenburg B.V. is ijzersterk in transporteren, slopen, afgraven en bodemsaneringen. De realistische kijk op zaken, korte lijnen en praktische oplossingen kenmerken onze werkwijze. Al 100 jaar.

Lef en praktische oplossingen
Waar ingewikkelde projecten een vernieuwende of specialistische aanpak vragen, tonen wij lef en realistische en praktische oplossingen. Onze ervaren, in de praktijk opgeleide medewerkers kennen bij elke klus de mogelijkheden en onmogelijkheden. Vindingrijkheid noemen we dat. Vanwege ons uitgebreide machinepark kunnen we alle werkzaamheden binnen ons werkveld snel en flexibel uitvoeren. Dat maakt ons ijzersterk in transport, sloopwerk en grondwerk.

Missie
Daarin willen we (blijven) groeien, zonder af te stappen van de kwaliteit waar we voor staan. Dat doen we door de kennis van onze medewerkers te verankeren en te borgen in processen en constant aan te sluiten bij actuele ontwikkelingen. Door vrijkomende materialen en afvalstromen zo hoogwaardig mogelijk te recyclen of te hergebruiken. En door te werken met zuinigere machines en schonere brandstof, om onze CO2-uitstoot te verminderen.

Historie
De oorsprong van Jan Knijnenburg ligt in de handel van stro en mest en het vervoer met paard en wagen. Die ontstond in 1916 toen opa Gerard op zijn boerderij in aanraking kwam met tuinders in de gemeente Westland. Na de Tweede Wereldoorlog moest veel puin en zand getransporteerd worden voor de wederopbouw van Den Haag. Daarop vond de eerste uitbreiding van het oorspronkelijke werkgebied plaats. De handel in transporten nam verder toe op het moment dat vader Guus in 1961 aan het roer kwam. Na zijn overlijden in 1978 ging Jan alleen verder. Door voortdurende aandacht voor onze werkvelden groeide Jan Knijnenburg uit tot een gerenommeerde naam op het gebied van transport, sloop- en grondwerk.

MVO
Wij beseffen dat het werkveld van onze onderneming een mooie kans biedt voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met selectief slopen, vrijkomende sloopmaterialen, (container)transporten, brandstofgebruik en -besparing en grond die we bewerken en afgraven. Daarom pakken we onze verantwoordelijkheid en komen we mens, milieu en onderneming daar waar mogelijk tegemoet.

Contact

Jan Knijnenburg B.V.
Dekkershoek 4
2552 DE Den Haag

T 070 – 440 10 40
info@janknijnenburg.nl